Voice of Finlandin kautta Sir Tom Jonesiin ja Oulun Teatrialle

Minulla tulee katsottua perinteisestä televisiosta nykyään lähinnä vain YLE:n uutiset ja musiikkiohjelmia. Sarjat ja elokuvat tulee sitten katsottua jostain striimauspalvelusta. Viime aikoina olen varsin innoissaan katsonut Voice of Finlandin käynnissä olevaa kautta (olen katsonut aiemmatkin kaudet) ja tykkään kun sitä tulee nyt aluksi peräti kaksi jaksoa viikonlopun aikana. Vaikka tykkäänkin katsoa ohjelmaa, niin

  • Miksi joka jakson viimeiseksi esiintyjäksi on leikattu jakson paras esiintyjä?
  • Mitä järkeä on olla kaksi koutsia samassa joukkueessa?
  • Kuka on Redrama ja mitä se on koskaan tehnyt musiikin saralla?
  • Miksi se Matti Esko rimpuilee koko ajan irti siitä iskelmäsetä-roolista, joka hän kuitenkin on?
  • Miksi kaikki haluaa Apulantatiimiin?
  • Miksi tuomareiden korvissa on välillä niin paljon vaikkua, että päästävät karmeitakin laulajia jatkoon?
  • Kuinka suuri prosentti oikeasti koelauluissa käyneistä päästetään televisioon?

Perjantaina taas klo 20:00 luvassa uusi jakso Nelosella. Ja sitten hyvällä aasinsillalla eteenpäin…

Vaikka Suomessa on lahjakkaita(kin) Voice-tuomareita ja hyviä laulajia, niin vaikea kuvitella että Härmässä koskaan päästään tähän tunnelmaan, mihin The Voice UK:ssa päästiin reilu vuosi sitten:

Tuo esitys ja kaikki siihen liittyvä menee minulla jostakin syystä niin syvälle tunteisiin, että aikuisen miehen silmäkulmat kostuvat. En varsinaisesti edes tuntenut kyseistä vuoden 1967 kappaletta ennen kuin näin tämän dueton, vaikka Sir Tomin musiikki on muuten suureksi osaksi minullekin tuttua ja nautittavaa. Noh, tässäpä kyseisen laulun säveltäjän poika kertoilee tuon kuvaustilanteen taustoja kolme kuukautta myöhemmin:

Tämähän olisi jo tässä vaiheessa kiva pikku stoori, mutta tarina ei suinkhan lopu vielä tähän. Helmikuussa viime vuonna selvisi, että Sir Tom Jones tulisi elokuussa Ouluun keikalle! Eihän tällaista meinannut uskoa todeksi! Mies oli lähes kasikymppinen, mutta tuoreiden YouTube-videoiden perusteella ääni on vielä huippuvireessä. Liput ostoon, eturiviin tietenkin.

Sitten koitti 3.8.2019. Kaimani, pitkäaikaisin ei-sukulainen ystäväni, saapui junantuomana kuuntelemaan Tomppaa kanssani. Keikkahan oli aivan uskomaton, ylitti jopa odotukseni. Uudetkin biisit kuulostivat hyviltä, vaikken niitä ennen keikkaa tuntenut lainkaan. Nyt nekin on paremmin hallussa. Keikalla oli monta huippukohtaa, mutta ihan se makein kirsikka kerman päällä oli tietenkin tämä:

Sir Tom on tuossa keikkavideolla esiintyessään 79 vuoden, 1 kuukauden ja 27 päivän ikäinen. Moniko tuon ikäinen pystyy samaan, vaikka nuorempana olisi pystynytkin? Tämän videon kuvasi kaimani. Minä olin koko laulun ajan niin herkissä fiiliksissä, etten olisi kuvaamiseen kyennyt. Aivan uskomattoman mahtavaa, että tämä live-esitys on koettu ja dokumentoitu.

Long live Sir Tom! Ja kirjoituksen aihehan oli VoF… johon palaan vielä sen verran, että ensi lauantaina pääsenkin näkemään jo toisen ja kolmannen Voice of -tuomarin esiintymässä, kun Apulannan keikka on edessä.

[evp_embed_video url=”https://www.dropbox.com/s/9nmgt5ac9k3iyax/TOMJONES-Ill-never-fall-in-love-again.mp4?dl=0″]

Vastaa