Kuka Jarkko ja mikä jukeboxi?

Olen Jarkko Karhunen, vuonna 1971 syntynyt musiikin ystävä. En yleisön pyynnöstä soita instrumentteja tai laula.

Jarkko Karhunen

Kuuntelen varsin monenlaista musiikkia. En väitä kuuntelevani kaikenlaista musiikkia, mutta soittolistallani on mielialasta ja tilanteesta riippuen pääasiassa englanninkielistä, suomenkielistä ja ruotsinkielistä musiikkia. Satunnaisesti moni muukin kieli toki esiintyy, sillä musiikkikokoelmassa näyttäisi löytyvän yhteensä 35 tunnistettua kieltä ja siihen päälle instrumentaalit ja tuntemattomat kielet.

Kuuntelemani musiikkityylit ovat myös varsin moninaisia. Elvis ja Hurriganes ovat olleet minulle läheisiä 1970-luvulta lähtien. Heidän musiikin (sekä Vaahteramäen Eemelin ja Karhuherra Paddingtonin) parissa aloitin musiikin kuuntelun LP-levyiltä vanhempieni riemuksi. Eemeli ja Paddington eivät varsinaisesti enää kuulu aktiivisesti soittolistalle. Sen sijaan kuuntelen sujuvasti tämän päivän ja menneiden vuosikymmenten poppia, rokkia, heviä ja iskelmää kaikkine alakategorioineen. Vanha musiikki (1950 – 1980-luvuilta) on minulle pääsääntöisesti läheisintä. 2000-luvun musiikistakin löydän kyllä paljon loistavaa (lue: minun korvia miellyttävää) musiikkia, mutta valitettavasti harvemmin.

Jarkko 1970-luvulla

Miksikö perustin tämän blogin? Suureksi osaksi ajankuluksi itselleni. Pidän myös kirjoittamisesta, varsinkin omien asioiden ja ajatusten kirjoittamisesta. Tulen kirjoittamaan varsin sekalaisesti niin yksittäisistä biiseistä, artisteista, bändeistä, albumeista kuin kokemistani keikoistakin. En ole kovin aktiivinen keikoillakävijä, joten siltä osastolta on vähiten odotettavissa. Mitään ammattitason analyysejä tai kommentteja levyjen tuotannosta ja teknisestä puolesta ei kannata odottaa. Kirjoittelen blogiin lyhyttä ja pidempää pätkää fiiliksen ja tilanteen mukaan. Kirjoitan siitä, mikä kaiuttimissani milloinkin sattuu olemaan ajankohtaista. Saatanpa linkittää myös YouTubessa olevia musiikkivideoita.

Miksi sinun sitten kannattaisi käyttää aikaasi blogini lukemiseen? Empä ossaa sanua, kuten me oululaiset tavataan sanoa. Jos sinua kiinnostaa musiikki, saatat saada kirjoituksistani (ei kovin syvällistä) ajateltavaa tai kuunteluvinkkejä. Minulla on blogin lisäksi joitakin ajatuksia sivuston kehittämiseksi, mutta ne ovat tulevaisuuden suunnitelmia. Kun seuraat blogini tapahtumia myös Facebookissa, pysyt aina kärryillä uusista kirjoituksista yms.

Jos haluat jollakin tavalla tehdä yhteistyötä kanssani, löydät yhteystietoni täältä.